School Day and Calendar

SCHOOL DAY SCHEDULE

Monday-Thursday

6:30-8:15amDrop Off and Before Care
8:15-8:25amOpening Circle
(10 Minutes)
8:30-9:45am Project Based Learning Applied Skills
(1 Hour, 15 Minutes)
9:50-10:05amRecess
10:10-11:30amProject Based Learning Applied Skills
(1 Hour, 15 Minutes)
11:35am-12:15pmLunch
(45 Minutes)
12:20-1:05pmSpecials
Arts/Music/Physical Education and Wellness

(45 Minutes)
1:05-2:00pmPersonalized Learning Core Skills
(45 Minutes)
2:05-2:20pm Recess
2:25-3:10pmPersonalized Learning Core Skills
(45 Minutes)
3:20-3:30pm Closing Circle
(10 Minutes)
3:30-6:00pm Pick Up and After Care

Friday

6:30-8:15amDrop Off and Before Care
8:15-9:00amFamily Group
(45 Minutes)
9:05-10:05am Personalized Learning Core Skills
(45 Minutes)
10:05-10:20amRecess
10:25-11:30amPersonalized Learning Core Skills
(45 Minutes)
11:30am-12:15pmLunch
(45 Minutes)
12:20-1:05pmSpecials
Arts/Music/Physical Education and Wellness

(45 Minutes)
 
 
1:10-3:10pm
 
 
 
 
Flex Friday
(2 Hours)
 
 
 
3:15-3:30pm Community Celebration
(15 Minutes)
3:30-6:00pm Pick Up and After Care
Project Based Learning: Projects that allow students to apply academic and agency skills in real world contexts.
Personalized Learning: Flexible learning time focused on individual goals (small groups/stations/independent work).
Specials: Student time with elective teachers focused on the arts/music or physical education.
Community Time: Time for the GPS community of students and teachers to celebrate and reflect.
Flex Friday: Rotating activities including field trips, special events, guests and public displays of learning.

2017-18 SCHOOL CALENDAR

Ready to learn more about enrolling your student?

Submit an application now!